• Назад Online checkin

  Online checkin

  Назад

  Възможности за предварително чекиране за Вашия полет

  Online checkin предоставя значително удобство и спестява чакането на гишетата на авиокомпаниите, по-ранното пристигане на летището и дава възможност за избор на удобно място в самолета. 

  Чекирането може да се осъществи от всяко електроно устройство с достъп до интернет, като най-рано може да бъде направено до 24 часа преди полет (за някои авиокомпании до 36 ч преди полет) и най-късно до 60 минути преди полета.

  Необходимо е след това да бъде разпечатана бордната карта.

  Тази услуга се осъществава и от Вашия консултант.

   

   Линкове за Online check-in на основните авикомпании:

   

  Aeroflot

  Airfrance

  Austrian Airlines

  British Airways

  KLM

  Lufthansa

  Alitalia

  SAS

  Swiss Air

  Turkish Airlines

   

  Онлайн чек-ин в 4 стъпки:

   

  Стъпка 1 Идентификация

  За да намерите вашата резервация и да изпратите иформация за нея е необходимо да бъдат въведени номер на резервацият и номер на билета.  

   

  Стъпка 2 Онлайн регистриране

  Виждате цялата информация за полета си: дата, час на заминаване, номер на полет, летище от което излитате, летище на което кацате, класа и авиокомпания

  Ако вашето пътуване е с прекачване, информацията за вторият полет също ще бъде описана и можете да се чекирате за двата полета едновременно. Ще ви бъде издадена една бордна карта до крайната точка на пътуването ви.

  По същият начин, ако вашият полет за връщане е насрочен до 24 часа след заминаването Ви, тогава информацията относно полета ви също ще бъде описана и Вие ще можете да се чекирате и за него.

  Изберете пътника (пътниците), който искате да чекирате

  Изброени са всички пътници, които са в една резервация и ако желаете можете да ги чекирате едновременно.

   

  Стъпка 3 Потвърждение и избор на място

  В зависимост от авиокомпанията виждате схема на свободните места или системата автоматично ви определя място, но можете да го промените, ако не отговаря на предпочитанията Ви.

   

  Стъпка 4 Разпечатване на бордната карта

  Разпечатаната бордна карта трябва задължително да носите с Вас на летището.

  Ако не разполагате с принтер или се натъкнете на проблем докато отпечатвате документа, вашият чек-ин е все още валиден. Въпреки това, трябва да вземете бордната си карта на летището – на гише чек-ин за вашия полет преди указания срок.

   Повечето авиокомпании вече предлагат и възможност за "сваляне" на бордната карта на вашия мобилен телефон или таблет. На летището се очаква от Вас просто да сканирате баркода на електронната бордна карта на специален четец, който ще ви бъде посочен от служителите. Проверете и тази опция, ако нямате възможност или не желаете да принтирате картата на хартия.

   

   

   

   

  By Kiril Lazarov

By Kiril Lazarov